Äntligen uppe med hemsidan!

By | 27 november, 2013

Folkomröstning om Slussen
Nu kan du ha koll på vad som händer med begäran om folkomröstning om Slussen. Vi har bara funnits på Facebook tidigare men nu har vi en webbplats som alla kan nå för information.
Vi som tagit initiativet till folkinitiativet använder nästan all vår fritid för att få ihop Sveriges största folkinitiativ.
Det är roligt och vilken positiv uppmärksamhet vi fått i lokalmedia och på Facebook.

Nu går vi vidare med den här hemsidan för att sprida information med begäran om folkomröstning med nya funktioner som vi hoppas att du ska gilla. Titta in här då och då för att hålla dig uppdaterad.

Initiativtagarna till folkinitiativet i Stockholm
”Folkomröstning om Slussen”.

8 thoughts on “Äntligen uppe med hemsidan!

  1. admin Post author

   Viktigt att poängtera på er hemsida inte gäller för folkinitiativ. Det måste ske skriftligt på papper som innehåller vad begäran avser, startdatum på folkomröstningen, vem som startar folkomröstningen, underskrift av dem söm stödjer begäran om folkomröstning, namnförtydligande, personnummer 10 siffror, adress och datum. Det är tråkigt att det ska vara så men för att att ett folkinitiativ ska vara giltigt är så behövs det göras korrekt.

 1. Eva Lindgren

  Namninsamling som namninsamling. Du kan skriva ut det i pappersformatet som ligger på sidan om du hellre vill samla namnen så. Men det ska gälla med namn och epost. MVH

  1. admin Post author

   Det är otroligt viktigt hur namninsamlingen sker för de som har rösträtt i Stockholm, skriftligt med namnunderskrift och personnummer. Det går inte göra på annat sätt än vad som bestäms i Lagen om folkinitiativ och 5 Kap 23§ i kommunallagen om man ska få till en folkomröstning.

   Däremot fungerar elektronisk namninsamling i många andra sammanhang men inte om man vill ha en folkomröstning.

 2. admin Post author

  Vi tackar Eva på gogoplex.se som nu har vår blankett för nedladdning.
  Det är så otroligt viktigt att det görs på rätt sätt så namnunderskrifeterna inte underkänns.

Comments are closed.